Doğadan Sofralara, Başaran Zeytinleri

BLOGUzun Ömürlü Zeytinyağı Seçimi

1 Hasat tarihini kontrol edin. Zeytinyağı, hasat edilen zeytinlerden bir yıl sonra en taze şekilde olacaktır, ancak bundan sonraki bir yıl için de yağ iyi olacaktır. Mümkün olan en taze ve en uzun ömürlü zeytinyağı için, şişede bir hasat tarihi bulun ve taze hasat edilmiş zeytinlerden yapılan yağı satın alın.

  • Yağda hasat tarihi bulamazsanız şişeleme tarihine gidin. Düzgün bir şekilde depolandığında, yağ, şişeleme tarihinden itibaren 18 ay ile iki yıl arasında kullanılabilir. 

2 Koyu veya metal bir kap içinde gelen yağı satın alın. Koyu cam veya paslanmaz çelikle şişelenmiş yağ, fabrikada, nakliye sırasında ve markette UV ve flüoresan ışığından korunacaktır. Işık zeytinyağını bozabileceğinden, koyu renkli bir şişede yağ satın almak, şeffaf camda şişelenmiş yağdan daha uzun sürecektir.

3 Plastik şişeyle gelen yağdan kaçının. Plastik şişeler, zeytinyağını koyu cam ve metal kapların yaptığı gibi ışıktan korumaz, bu nedenle plastik kaplarda gelen yağın raf ömrü zaten kısalmış olabilir. Plastik şişelerde saklanan zeytinyağı, zeytinde bulunan antioksidanlar olan daha az karoten, daha az klorofil ve fenol içerme eğilimindedir.

4 Rafın arkasından bir şişe seçin. Koyu cam veya paslanmaz çelik yağ satın almak mümkün olmadığında, rafın arkasından bir şişe seçin. Bu şekilde, diğer şişeler içindeki yağı marketteki daha az ışık görmüş ürünlerden seçmiş olursunuz.

18 Mart 2021
WhatsappWhatsapp
Destek Hattı